Vuurwerkexplosie bij 94-jarige vrouw Driebergen

DRIEBERGEN RIJSENBURG - Driebergen is opgeschrikt door een reeks vuurwerkincidenten. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de politie neemt de zaken zeer serieus.
Zondag ging op de Sint Hubertuslaan vuurwerk af op het raam van een woning. De 94-jarige bewoonster zat televisie te kijken in haar woonkamer, toen zij omstreeks 20:30 uur een enorme knal hoorde. De ontploffing zorgde voor een gat in het raam.
De hevig geschrokken vrouw alarmeerde de politie. Politieagenten ontdekten sporen van roet bij het vernielde raam en concludeerden dat er zeer vermoedelijk een zwaar stuk vuurwerk op het raam was afgegaan. De vrouw heeft niemand gezien of gehoord die iets te maken kan hebben met dit incident.
Dezelfde avond waren er meerdere meldingen over vuurwerkoverlast in de omgeving van de winkelcentrum 'De Sluis'. Op de Jagersdreef werd rond 20:45 uur een brievenbus opgeblazen. Een melder zag een groep jongens, tussen de 8 en 12 jaar oud, vuurwerk door de brievenbus gooien. Toen de politie aankwam, renden zij weg in de richting van de Groenhoek.
Zaterdag vloog in Driebergen een auto in brand. Vermoedelijk nadat vuurwerk op het dak was gegooid. De melder hoorde een knal en zag de auto in brand staan. Met behulp van een tuinslang is hij gestart met blussen. De brandweer heeft de auto uiteindelijk volledig geblust.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.