Scholieren in actie voor sekseneutrale wc's

PROVINCIE UTRECHT - Transgenders moeten op school naar een toilet kunnen zonder de aanduiding meisjes- of jongens-wc. De belangenorganisaties voor homo's, biseksuelen en transgenders COC en Transgender Netwerk Nederland (TNN) houden daarom woensdag op honderd middelbare scholen een Nationale WC-actie voor genderneutrale toiletten. Ook vier scholen in de provincie Utrecht doen mee.
Voor transgenders, jongens en meisjes die zich niet thuis voelen in het geslacht waarin ze geboren zijn of een of in een proces van geslachtsverandering zitten, is toiletbezoek vaak een groot probleem, aldus de organisaties.
Toiletten voor iedereen moeten de soms pijnlijke keuze voor een jongens- of meisjestoilet oplossen. Leerlingen beplakken de deuren van de school-wc's woensdag met speciale stickers met daarop een meisje, een jongetje of allebei. Doel van de actie is dat scholen naast de meisjes- en jongens-wc's in ieder geval zorgen voor meerdere toiletten voor iedereen.
Leerlingen van scholen in Nieuwegein, Utrecht, Driebergen en Amersfoort beplakken woensdag ook de wc-deuren met stickers die aangeven dat de toiletten voor iedereen zijn. Volgens de initiatiefnemers is het expliciet niet de bedoeling om wc's speciaal voor transgenders te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.