Onderzoek naar mislukte roof bij bushalte Nieuwegein

NIEUWEGEIN - De politie onderzoekt een gewelddadige poging tot beroving in Nieuwegein. De zaak dateert van ruim een week geleden. De politie hoopt dat er alsnog tips binnenkomen over de zaak.
Bij de bushalte op de Noordstedeweg werd zaterdag 1 november een 17-jarige scooterrijder uit Utrecht tegengehouden door een groep. Zijn tas werd afgepakt en het slachtoffer werd door een jongen tegen de bushalte gesmeten. Daarna werd zijn keel dichtgedrukt. Een andere jongen uit de groep riep vervolgens dat zijn maat los moest laten omdat de politie eraan zou komen.
De Utrechter zag kans om naar zijn scooter te rennen en weg te rijden. Voor de bus uit reed hij in de richting van IJsselstein. Op de rotonde van de Batauweg belde hij 112. Volgens het slachtoffer was de roof van de tas mogelijk een afleidingsmanoeuvre om zijn scooter te kunnen stelen.

GETUIGEN

De daders zijn niet meer gevonden. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Vooral met de mensen die op de Noordstedeweg bij de bushalte op de bus stonden te wachten.

SIGNALEMENT

Een jongen met een Marokkaans uiterlijk, zwart haar, bovenop krullen, zijkant gemillimeterd, ongeveer 1.70 meter, smal postuur, tussen de 16 en 18 jaar oud, gekleed in een spijkerbroek. De andere jongens zijn allemaal van Marokkaanse afkomst.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.