Biltse basisschoolleerlingen naar theater

BILTHOVEN - Kinderen in De Bilt maken deze maand kennis met toneel. Om meer te leren over de verschillende aspecten van toneelspelen, bezoeken alle scholen in de gemeente theater Het Lichtruim.
Voordat de kinderen naar het theater gaan, krijgen ze eerst in de klas lessen over theater en toneel. Daar ontmoeten ze een acteur die ze leert hoe ze emoties kunnen uitbeelden. Verder leren ze van een technicus wat er bij een uitvoering komt kijken.
De leerlingen van basisschool De Kleine Prins in Bilthoven kregen dinsdag gezelschap van wethouder Mieras. Hij is erg te spreken over het project. "Ik denk dat het een goede aanvulling is op hun lesprogramma", zegt Mieras. "Het is een verrijking en verbreding van je ontwikkeling om de hele culturele kant mee te maken."
De rondleiding is onderdeel van het project 'Achter de schermen', dat is ontwikkeld door jeugdtheaterschool Masquerade en Kunst Centraal, de provinciale organisatie voor cultuur-educatie. Ieder jaar leren de kinderen over een ander soort kunst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.