Oude munten opgedoken bij uitbreiding tankstation

WIJK BIJ DUURSTEDE - Eeuwenoude zilveren munten, aardewerk, maalsteen uit Duitsland, bot en glas. Dat is gevonden bij de uitbreiding van het tankstation op de hoek van de Graaf van Lynden van Sandenburgweg en de Langbroekseweg in Wijk bij Duurstede.
De resten uit de vroege Middeleeuwen kwamen boven tijdens verplicht archeologisch onderzoek. De munten komen uit het toenmalige Friese en Frankische gebied. Het toont volgens de gemeente aan dat Dorestad, zoals Wijk bij Duurstede destijds heette, tussen 500 en 900 na Christus een internationaal centrum voor handel en ambachtelijke productie was.
Uit eerder onderzoek was al bekend dat het een archeologisch interessante plek is. "De kans dat hier nog interessante sporen uit het verre verleden zouden worden ontdekt, was groot", zegt wethouder Wil Kosterman. "Maar toch is het altijd weer een verrassing wat er gevonden wordt."
De archeologen zetten hun bevindingen in een rapport. De gemeente hoopt de eeuwenoude spullen in het eigen nieuwe museum te kunnen tonen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.