Oud-wethouder Ploeg voorzitter stichting nabestaanden MH17

PROVINCIE UTRECHT - Een nieuwe stichting voor nabestaanden van de MH17-slachtoffers wordt geleid door voormalig wethouder Piet Ploeg uit Maarssen. Zijn broer, schoonzus en neef kwamen om het leven bij de vliegramp deze zomer in Oost-Oekraïne.
Ploeg is benoemd tot voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17, die een spreekbuis wil zijn voor de nabestaanden. De stichting wil ook herdenkingen organiseren en een monument voor de slachtoffers oprichten.
"Dit is zo groot, er was iets nodig om nabestaanden een stem te geven en slachtoffers recht te doen", zegt Ploeg. Zijn organisatie zal de identificatie van slachtoffers en de teruggave van persoonlijke bezittingen scherp volgen, net als de werkzaamheden van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Openbaar Ministerie.

SLACHTOFFERHULP

Volgens het bestuur is er bij nabestaanden, maar ook bij de overheid, behoefte aan een gezamenlijke belangenbehartiger. Onder meer Slachtofferhulp ondersteunt het initiatief en familierechercheurs gaan de nabestaanden op de hoogte stellen.
De initiatiefnemers van de stichting zijn Dennis Schouten en Naomi Tamtelahitu, zelf nabestaanden van slachtoffers van de ramp. Inmiddels zouden 500 nabestaanden zich bij de nieuwe organisatie hebben gemeld.

Piet Ploeg over Stichting Vliegramp MH17
Piet Ploeg over Stichting Vliegramp MH17

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.