Amersfoort past omstreden verkeersplan Leusderkwartier aan

AMERSFOORT - Amersfoort lijkt de knoop te hebben doorgehakt in de jarenlange Kersenbaan-discussie. Al tien jaar wordt er gediscussieerd over deze nieuwe weg tussen het centrum en de snelweg. Vooral het idee om eenrichtingsverkeer in te voeren in alle straten rondom de Kersenbaan stuitte op felle kritiek.
Dinsdagavond maakte Amersfoort bekend niet langer achter dat plan te staan. Het college wil nu tweerichtingsverkeer houden in de straten rond de Kersenbaan en verder de Arnhemseweg deels afsluiten. Actiegroepen die bij de raadsbijeenkomst aanwezig waren, reageerden na afloop tevreden.
"Er is een goed onderzoek uitgevoerd door de gemeente. We zijn tevreden met de plannen die het college nu aan de raad voorstelt. Wat ons betreft kunnen ze niet snel genoeg beginnen met de uitvoering van de oplossing," aldus Edwin Groen van de werkgroep Arnhemseweg Zuid.
De Kersenbaan moet halverwege volgend jaar open gaan. Een klein stuk langs de route blijft nog wel even eenrichtingsverkeer, omdat daar eerst het bestemmingsplan gewijzigd moet worden. Binnenkort beslist de gemeenteraad definitief over de plannen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.