Raad Zeist: Wethouder misbruikte haar functie niet

ZEIST - De Zeister wethouder Verbeek heeft geen voordeeltje gekregen tijdens de aankoop van een flat in haar gemeente. Die conclusie trok de gemeenteraad van Zeist dinsdagavond. Verbeek gaf in de raad tekst en uitleg over een flat die ze kocht als belegging.
Volgens bewoners kocht ze de woning ruim onder de marktwaarde en zou ze profijt hebben gehad van haar functie als wethouder. De partij Nieuw Democratisch Zeist vroeg om opheldering.
Maar van belangenverstrengeling is geen sprake, concludeert de partij na afloop van het debat: "Dat kan je niet zeggen. Het is ook niet strafbaar wat er gebeurd is. Maar de wethouder had bijvoorbeeld beter in Bunnik een flatje kunnen kopen. Dan had ze niet te maken gehad met makelaars uit Zeist waar ze nu ook een werkrelatie mee heeft."
De raad vindt nu dat er een debat moet komen over wat wel en niet mag als bestuurder. Volgens Nieuw Democratisch Zeist kunnen wethouders bepaalde aankopen beter buiten hun gemeente doen, om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.