Grimmige wegblokkade van bewoners heeft effect

AMERSFOORT/BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Een wegblokkade in de Amersfoortse wijk Nieuwland heeft vruchten afgeworpen. Bewoners van het buurtschap Zevenhuizen legden daar woensdagochtend het vrachtverkeer plat.
Inzet van de actie was dat zware zandauto's niet langer via de Laan van de Duurzaamheid naar de Zevenhuizerstraat bij Bunschoten rijden. Als gevolg van het protest rijden de vrachtwagens nu tijdelijk een andere route via de A1, zo is afgesproken. De bewoners hebben later op de dag een gesprek met de gemeente gehad. De uitkomst daarvan is nog onbekend. Ook met het waterschap volgt nog een overleg.
De vrachtwagens rijden elke dag over de smalle weg vanwege werkzaamheden bij de Laak. Inwoners maken zich grote zorgen over de verkeersveiligheid van fietsers op de Zevenhuizerstraat. Veel scholieren maken gebruik van die weg.
Een boze inwoner zette zijn auto woensdagmorgen frontaal voor een vrachtwagen zodat die niet door kon rijden. De politie kwam ter plaatse om te bemiddelen. Een andere bewoner op de fiets werd in het bijzijn van zijn zoontje klemgereden en agressief benaderd door een boze trucker. De man moet nog een gesprek aangaan met zijn werkgever, maar die zegt wel enig begrip te hebben voor de chauffeur. De fietser zou expres langzaam voor hem zijn gaan rijden.

Grimmige wegblokkade van bewoners heeft effect

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.