Coffeeshop Amersfoort moet dicht na derde schietpartij

Schutter van vorig jaar
Schutter van vorig jaar © Politie
AMERSFOORT - Voor de derde keer in een jaar is coffeeshop Trenchtown in Amersfoort beschoten. Burgemeester Bolsius heeft besloten dat de zaak dicht moet. De openbare orde, veiligheid en gezondheid van mensen zijn volgens hem in het geding. Vorig jaar moest de zaak al eens zijn deuren sluiten.
De coffeeshop in de Krommestraat werd vannacht onder vuur genomen door een gemaskerde scootterrijder. Er was niemand aanwezig in de coffeeshop en er vielen geen gewonden. Trenchtown werd vorig jaar op 23 oktober en 25 november beschoten. Ook toen gebeurde dat na sluitingstijd en vielen er geen gewonden.
De coffeeshop bleef na deze incidenten tot februari dicht op last van de gemeente. "De schietincidenten geven ernstige zorgen en roepen vragen op", aldus burgemeester Bolsius vorig jaar. Omwonenden en ondernemers uitten na de heropening in februari hun zorgen over de coffeeshop in de binnenstad, ook omdat de schutter nooit is gevonden.
De beschieting van vannacht was rond 02.45 uur. Iemand op een donkere scooter zonder kentekenplaat schoot tegen het raam. Hij of zij had donkere kleding aan, droeg een donkere muts en was gemaskerd.

ROUTE

Bekend is dat de schutter over de Hof en Achter het Oude Stadhuis reed en de Krommestraat is overgestoken in de richting van de Marktgang. Via de Langegracht en de Langestraat is de scooterrijder opnieuw in de Krommestraat terecht gekomen. Na het schieten op de coffeeshop is de schutter weggereden in de richting van het Havik.
De politie besteedde vorig jaar in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht aandacht aan de beschietingen. Hierbij werden ook de camerabeelden getoond. Dit leidde toen niet naar een verdachte. De politie neemt ook dit nieuwe incident uiterst serieus en onderzoekt of er een verband is tussen de beschietingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.