'Hufterproof' bankje moet vandalen Maartensdijk weerstaan

AMERSFOORT - Het buitengebied van Maartensdijk heeft een kleine primeur. Daar is een zogenoemd 'hufterproof' bankje geplaatst, nadat vandalen eerdere meubels hadden vernield.
Het echtpaar Thomsen uit Maartensdijk geniet tijdens een wandeling over het Oostveensepad vaak van het uitzicht op de omringende natuur en op de Dom in Utrecht. Volgens het stel werden eerdere bankjes vaak met poten en al uit de grond gerukt.
Een brief van de familie Thomsen aan Recreatie Midden-Nederland leidde tot het huidige exemplaar van hardhout en gegalvaniseerd staal. Het is verankerd op een betonnen grondplaat. Een eerste test van de Thomsens, een opzichter van Recreatie Midden-Nederland en een verslaggever van Radio M Utrecht wees donderdagmorgen uit dat de bank er voorlopig nog wel even staat.
Recreatie Midden-Nederland laat weten dat als dit type bank inderdaad 'hufterproof' blijkt, er komend jaar meer van worden geplaatst. Met duizend euro heeft de organisatie ongeveer dezelfde kosten als bij de plaatsing van de bankjes die vernield werden.

Verslaggever Floris Prenger van Radio M Utrecht bij de familie Thomsen thuis
Verslaggever Floris Prenger van Radio M Utrecht test hufterproof bankje

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.