Vier jaar geëist tegen vader om doden baby

UTRECHT - Een 27-jarige man uit Utrecht moet, als het aan de aanklager ligt, vier jaar de cel in voor het doden van zijn vijf
maanden oude baby. De officier van justitie eiste deze straf donderdag voor de rechtbank in Utrecht wegens doodslag op het meisje.
De moeder had de baby op 5 november vorig jaar gezond bij haar man achtergelaten, om haar ouders in het ziekenhuis op te halen. In het ziekenhuis krijgt ze een telefoontje van haar man om naar huis te komen, omdat de baby niet meer ademt.
De baby komt in het ziekenhuis terecht en daar worden bloedingen in de hersenen, in het oog en aan het netvlies geconstateerd. Het kindje is in coma maar heeft dan nog hartslag. De volgende dag bezwijkt ze alsnog aan haar verwondingen.
De officier vindt bewezen dat de vader zich schuldig heeft gemaakt aan doodslag. Het letsel is ontstaan toen de vader oppaste en moet volgens deskundigen zijn toegebracht. Een val is ook niet logisch omdat het kind in bed lag. Bovendien was de baby kerngezond.
Hij heeft het niet gewild, concludeert het OM. Maar de vader kon wel weten dat een baby van vijf maanden kwetsbaar is. Hij kon ook weten dat het krachtig heen en weer schudden van een baby kan leiden tot beschadigingen met blijvend letsel en zelfs met de dood tot gevolg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.