Wensboom in Woerden met Kerstmis

WOERDEN - Woerden krijgt rond de kerstdagen een eigen wensboom waar mensen een lichtje of boodschap in kunnen hangen voor een overleden dierbare.
Het idee komt van de Woerdense Willy Nollen die geïnspireerd raakte door het televisieprogramma Joris' Kerstboom dat jaarlijks rond Kerstmis wordt uitgezonden door de KRO/NCRV. Hierin interviewt Utrechter Joris Linssen mensen die stilstaan bij het verlies van een geliefde. De boom wordt jaarlijks in Den Bosch neergezet.

OVERLEDEN DIERBAREN

"De kerstperiode is altijd een moeilijke tijd voor me", vertelt Nollen. "Elf jaar geleden is mijn zoon verongelukt. In die periode zijn in korte tijd meer dierbaren gestorven. Met Kerstmis duik ik als het ware onder. Het is voor mij geen feest en dat is voor veel meer mensen die een geliefde zijn verloren net zo", zegt ze.
"Het leek mij mooi om, net als in Den Bosch, ook in Woerden een wensboom neer te zetten. Het geeft een stuk troost en saamhorigheid. Het maakt Kerstmis wat dragelijker", aldus Nollen.

BURGEMEESTER

De Wensboom in Woerden wordt, als alles volgens planning verloopt, op vrijdagavond 12 december in de tuin van Het Geheim van Woerden aan de Havenstraat in gebruik genomen. Nollen heeft inmiddels van burgemeester Molkenboer van Woerden de toezegging dat hij komt als de lichtjes worden aangestoken. "Dat is een enorme eer", zegt Nollen.
Nollen is nog niet klaar met de organisatie. ''Ik ben nu nog bezig met het regelen van muziek en ik hoop dat stadsdichter Marco van der Bij iets speciaals kan maken voor die avond.''

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.