Rabobank positief over herstel woningmarkt

UTRECHT - De Rabobank is positief over de woningmarkt. Dit ondanks dat de schenkingsvrijstelling en de starterslening soberder worden. Dat stelt de bank in een kwartaalrapport.
Dit jaar worden naar verwachting 145.000 huizen verkocht en stijgen de prijzen gemiddeld 1 procent vergeleken met vorig jaar. Volgend jaar komen de huizenverkopen waarschijnlijk uit tussen de 145.000 en 165.000, bij een gemiddelde prijsstijging van 1,5 tot 3,5 procent.
Het herstel van de economie, het toenemende consumentenvertrouwen en de lage hypotheekrente hebben volgens Rabobank een sterker effect op de woningmarkt dan "negatieve factoren als de beëindiging of versobering van stimuleringsmaatregelen".
Ook het feit dat veel huizen nog altijd 'onder water' staan, staat het aantrekken van de woningmarkt niet in de weg, concluderen de onderzoekers.
Rabobank is één van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland. De hypotheekrentetarieven zijn medio 2011 fors gedaald naar historisch lage percentages. Het ligt niet in de verwachting dat deze komend jaar weer sterk gaan stijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.