Arrestaties voor verduistering van 200 autobanden

AMERSFOORT - Een man uit Amersfoort is donderdag opgepakt voor het verduisteren van bijna 200 autobanden. De werknemer van een autodealer werd op heterdaad betrapt door zijn werkgever, die een traceersysteem onder zijn auto had geplaatst.
De werkgever miste de afgelopen weken veel autobanden en velgen uit zijn voorraad. Hij vermoedde dat een van zijn werknemers er iets mee te maken had en besloot track-and-tracesysteem onder zijn dienstwagen te plaatsen. Daaruit bleek dat de man van zijn route afweek.
Op de Birkt in Amersfoort confronteerde de werkgever van de man hem met de verduistering. De 45-jarige verdachte bekende de banden te hebben doorverkocht, waarna de politie werd ingeschakeld. Op het terrein vond de politie 200 autobanden en velgen.

TWEEDE ARRESTATIE

Op het terrein trof de politie ook een aanhangwagen met banden. De eigenaar van de aanhanger, een 59-jarige man uit Amersfoort, werd ter plaatse aangehouden. Hij bleek bovendien een auto op zijn naam te hebben staan met daaronder eveneens verduisterde banden.
De gestolen banden zijn inmiddels terug bij de autodealer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.