Vijf vestigingen HOBO maken doorstart

AMERSFOORT/ZEIST - Hifiketen HOBO, die vorige maand failliet ging, maakt in zwaar afgeslankte vorm een doorstart. De voormalige bestuurders Menno en Rogier Gulicher nemen vijf van de vijftien audiospeciaalzaken over. Hierdoor behouden vijftien van de vijftig medewerkers hun baan.
De vestigingen die worden voortgezet zijn die in Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn, Den Bosch en Den Haag. De curator sluit niet uit dat hij
met een andere overnamepartij voor een van de andere vestigingen van HOBO ook nog een doorstart kan regelen. Wat er met de vestiging in Zeist gebeurt, is nog niet duidelijk.
HOBO hifi, dat in 1975 begon met een winkel, draaide al een aantal jaren met verlies. De keten begeeft zich op de markt van luxegoederen, waarin veel consumenten hun uitgaven al enige tijd uitstellen.
Volgens de curator behielden de bestuurders toch altijd vertrouwen in de onderneming, zo stelde hij vrijdag. De doodsteek was volgens hem dat de bank de kredietkraan dichtdraaide en meteen daarna de voorraden uit de winkels liet halen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.