Asielzoekerscentrum Overberg officieel geopend

OVERBERG - Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie heeft vrijdag het nieuwe asielzoekerscentrum in Overberg geopend. De eerste bewoners arriveerden een klein half jaar geleden al in de voormalige jeugdgevangenis De Heuvelrug. Inmiddels wonen er 111 zogenoemde alleenstaande minderjarige vreemdelingen.
De jeugdinrichting is omgebouwd tot azc om het grote aantal vluchtelingen het hoofd te bieden. Zo kwamen het afgelopen jaar veel asielzoekers uit de burgeroorlog in Syrië. Het Centraal Orgaan Asielzoekers heeft met gemeente Utrechtse Heuvelrug een overeenkomst voor vijf jaar getekend. Eerder dit jaar ging een nieuw asielzoekerscentrum in het Soesterbergse Kamp van Zeist open.
De komst van de vluchtelingen ging niet onopgemerkt voorbij. Omwonenden maakten zich vooraf grote zorgen over de overlast die ze van de asielzoekers verwachtten. Nu de jongeren van 14 tot 18 jaar zijn aangekomen gaat het aantal klachten uit de omgeving onverminderd voort.
In totaal kunnen in het azc 200 mensen worden opgevangen. De provincie Utrecht heeft nu asielzoekerscentra in Leersum, Utrecht, Amersfoort, Soesterberg en Overberg.

U Vandaag over het asielzoekerscentrum in Overberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.