Ontwikkelaar van The Wall eist 200 miljoen van SNS

UTRECHT - Roger Lips, de ontwikkelaar van The Wall in Utrecht wil 200 miljoen euro van SNS Reaal. De ondernemer achter het rode winkelcentrum langs de A2 zegt dat SNS en ABN Amro hem onnodig failliet hebben laten gaan.
Lips leende honderden miljoenen en kon zijn schuld volgens de banken niet snel genoeg aflossen. Als hij meer tijd had gekregen, was het volgens de ondernemer goedgekomen, zegt hij in NRC Handelsblad. Hij is vanwege de hoge schuld veroordeeld tot een gevangenisstraf.
Vorig jaar werd Lips failliet verklaard omdat hij voor meer dan 100 miljoen in het krijt staat bij verschillende banken. Hij is vooral bekend omdat hij een van de grote vastgoedklanten is die de SNS Bank in problemen brachten.
In 2009 opende The Wall langs de A2 bij Leidsche Rijn. De langwerpige, rode kolos werd nooit een commercieel succes. Het staat al sinds de opening deels leeg. Het winkelcentrum werd gefinancierd door SNS Property Finance, de vastgoedtak die bankverzekeraar SNS Reaal bijna fataal werd.
De vastgoedhandelaar sloeg eind vorig jaar op de vlucht toen hem duidelijk werd dat hij weer gegijzeld dreigde te worden omdat hij het werk van de curatoren frustreert.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.