Kampong koploper af na eerste nederlaag in hoofdklasse

UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben eerste nederlaag van het seizoen geleden. In eigen huis gingen de Utrechters nipt onderuit tegen Rotterdam met 1-2. Bij rust stonden de Rotterdammers op een 1-0 voorsprong. Door de nederlaag is Kampong de koppositie kwijt aan Bloemendaal. Die ploeg wist wel te winnen.
Rotterdam kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van oud-SCHC speler Bjorn Kellerman. In het tweede bedrijf kwam Kampong op gelijke hoogte. Constantijn Jonker soleerde door de defensie van de Rotterdammers en maakte het op prachtige wijze af. Timmo Kranstauber maakte de winnende treffer namens Rotterdam.
Kampong zakt naar de tweede plaats, met 29 uit twaalf. De achterstand op Bloemendaal bedraagt drie punten.