Politie houdt kopers breekijzer Veenendaal in de gaten

VEENENDAAL - Wie in een bouwmarkt in Veenendaal een breekijzer of een grote schroevendraaier koopt, kan rekenen op aandacht van de politie. Agenten gaan bij veertien bouwmarkten in de regio Ede regelmatig camerabeelden nakijken op de aankoop van dit soort gereedschap, dat geschikt is om inbraken mee te plegen.
De politie mag ook de verkoopregistratie van de bouwmarkten nakijken. Als agenten een 'bekende' tegenkomen, waarschuwt de politie deze persoon dat zijn aankoop bekend is en dat hij in de gaten wordt gehouden. Dat voorkomt mogelijk inbraken en ramkraken, aldus de politie dinsdag. Als de politie na een inbraak gereedschap vindt, is de dader mogelijk via de administratie van de winkels terug te vinden.

VERDACHT GEREEDSCHAP

Bouwmarkten in Ede, Wageningen, Barneveld en Veenendaal doen mee. De winkels gaan zelf ook extra letten op de verkoop van verdacht gereedschap zoals ook onder meer beitels en mokers.
Wie niet bekendstaat als crimineel heeft niets te vrezen, zegt de politie. ,,Uiteraard mag iedereen gereedschap kopen. Van kopers die niet bij ons bekend zijn, hebben we ook geen naam en toenaam. We kijken alleen of we bekende inbrekers of ramkrakers zien.''

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.