Facebookpagina opgericht voor ontvoerde Sjaak Rijke

WOERDEN - De Facebookpagina Red Sjaak Rijke/Save Sjaak Rijke verzamelt zoveel mogelijke likes, om steun te betuigen aan de ontvoerde Woerdenaar. De pagina werd maandag opgericht en heeft inmiddels al bijna 750 likes.
Twee dagen geleden dook een nieuwe video op internet op van Sjaak Rijke, die in 2011 in Mali werd ontvoerd. De Woerdenaar roept hierin zijn familie en het Nederlandse volk op om de overheid onder druk te zetten om in te gaan op de eisen van de moslimstrijders die hem vasthouden. Hij eindigt met de woorden: "Alsjeblieft, help me, alsjeblieft."

TERRORISTEN

De initiatiefnemer van de Facebookpagina geeft gehoor aan de oproep van Rijke. "Red Sjaak Rijke uit handen van de terroristen! Deze mensen deinzen nergens voor terug. Elke LIKE is een steunbetuiging om Sjaak vrij te krijgen", staat op de pagina te lezen.
De beheerder van de pagina laat weten niet direct bij Rijke betrokken te zijn, maar hij vindt wel dat er na 1000 dagen iets gedaan moet worden. "We mogen deze man niet laten vallen. En heel veel mensen denken dit met mij. Er wordt te weinig gedaan wordt om hem vrij te krijgen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.