Geen tbs voor Woerdense aanrander

WOERDEN/UTRECHT - Een 28-jarige man uit Woerden moet een jaar de cel in wegens het lastigvallen van vrouwen. Tbs is volgens de rechtbank niet nodig, maar hij moet zich wel verplicht laten behandelen.
De man randde eind vorig jaar een vrouw aan die in Utrecht van een feestje naar huis fietste. Hij achtervolgde haar en betastte het slachtoffer in een portiek in de wijk Kanaleneiland.
De Woerdenaar stalkte ook vrouwen telefonisch, waarbij hij dreigde hen te verkrachten. Zulke telefoontjes pleegde hij soms tientallen keren achter elkaar, overdag maar ook 's nachts. Acht vrouwen uit heel Nederland waren slachtoffer van zijn maandenlange telefoonterreur.

STOORNIS

De rechtbank legde de verdachte woensdag een jaar gevangenisstraf op. Ook moet hij zich negen maanden lang laten opnemen in een psychiatrische kliniek. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de verdachte een ernstige autistische stoornis heeft. Als hij niet meewerkt aan zijn behandeling, moet hij nog een jaar langer de cel in.
Het Openbaar Ministerie eiste tbs tegen de man, maar dat is volgens de rechtbank niet nodig. Deskundigen denken niet dat hij in de toekomst ernstiger zedendelicten zal plegen dan tot nu toe. De man kreeg eerder een veroordeling voor schennispleging.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.