Bewoners Hekendorp bang voor nieuwe besmettingen vogelgriep

HEKENDORP - Hoewel het virus zich in Hekendorp niet verder heeft verspreid, is een aantal bewoners bang dat de vogelgriep in het dorp zal terugkeren. Zij vrezen dat het scenario van de afgelopen dagen zich herhaalt wanneer de schuren straks weer vol pluimvee staan.
De noodverordening in Hekendorp is dinsdagavond opgeheven en de wegafzetting is weer verdwenen. De zestien omliggende pluimveebedrijven zijn schoon, maar moeten wel alert blijven.

STALLEN

De kippen zijn afgevoerd en de stallen van de besmette boerderij worden de komende dagen schoongemaakt. Maar een aantal omwonenden is bang dat de schuren straks gewoon weer volstaan met pluimvee. Hierdoor is de kans op vogelgriep ook groot, denken ze.
De broers Van de Sande uit Hekendorp vinden dat een grote kippenfabriek niet past in het Groene Hart. Bovendien schaadt de uitstoot van de boerderij volgens hen hun gezondheid. "Die bevat onderdelen van antibiotica en nu ook van vogelgriep. Het is niet prettig om in zo'n omgeving te wonen", zegt Aad van de Sande.
Voorlopig hebben zij geen last van de besmette boerderij, want het bedrijf moet nog zeker een maand dichtblijven. De getroffen boer wil niet reageren op de kritiek.

De besmette boerderij in Hekendorp wordt nog steeds schoongemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.