Pieter Baan Centrum wordt mogelijk asielzoekerscentrum

UTRECHT - Het Pieter Baan Centrum in Utrecht, de psychiatrische observatiekliniek voor gevangenen, wordt mogelijk een asielzoekerscentrum.
De gemeente Utrecht onderzoekt samen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) of het gebouw aan de Gansstraat geschikt is om op korte termijn vluchtelingen onder te brengen.
Het Pieter Baan Centrum gaat naar verwachting in 2015 verhuizen naar verschillende andere locaties in het land. Het Utrechtse college laat donderdag aan de raad weten dat het gebouw de beste optie in Utrecht is om extra asielzoekers te huisvesten. Utrecht heeft al een azc aan de Haydnlaan in Oog in Al. Daar is plaats voor 450 mensen.
Door oorlogen in Syrië en Eritrea is in het afgelopen half jaar een grote toestroom ontstaan van vluchtelingen naar Nederland. Door deze onverwacht hogere instroom zijn meer opvanglocaties nodig dan nu beschikbaar zijn.
Het kabinet roept gemeenten op extra opvangplekken ter beschikking te stellen en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) is in overleg met gemeenten over locaties die voor enkele jaren beschikbaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.