Thuishulpen Rivas Nieuwegein noodgedwongen naar Tzorg

NIEUWEGEIN - Bij Rivas in Nieuwegein verliezen alle thuiszorgmedewerkers hun baan. Wel biedt de thuiszorginstelling een overstap naar TZorg aan, maar dan moeten ze wel salaris inleveren.
Rivas wil van de thuishulpafdeling af nu het contract met de gemeente Nieuwegein is afgelopen. Bij Tzorg kunnen de medewerkers hetzelfde werk voor minder geld doen. Het alternatief is werkloos thuiszitten, waardoor sommige medewerkers voor hun gevoel met de rug tegen de muur.
Thuishulp Vildan Akkan: "Tekenen we niet, dan heb je geen recht op een uitkering. Ook ben je al je dienstjaren en je vaste dienstcontract kwijt. Omdat ik mijn vastigheid nodig heb, zie ik geen andere keuze dan het aanbod toch aan te nemen."
GEEN KEUZE
Tzorg vindt dat het aanbod voor het personeel goed genoeg is. De zorgverlener heeft naar eigen zeggen door de verandering in de zorg en minder overheidssubsidie geen keuze.
De gemeente Nieuwegein volgt de overname met interesse, maar zegt scherp in de gaten te houden hoe de zorgverlener met het personeel om gaat. Wethouder Frans Adriani: "Ik wil van hen tekst en uitleg hierover. Het is mooi dat ze bereid zijn personeel over te nemen, maar het moet wel netjes volgens de cao gaan."
Bij Tzorg kunnen de medewerkers van Rivas hetzelfde werk voor minder geld doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.