OM eist celstraf na dodelijk ongeluk vriendenclub

COTHEN/WIJK BIJ DUURSTEDE - Justitie eist een celstraf voor een jongeman uit Wijk bij Duurstede die augustus 2013 een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Cothen. Een 19-jarige vriend van hem, die als bijrijder in de auto zat, kwam daarbij om het leven. Een maat die achterin zat, liep een gebroken sleutelbeen op.
Het ongeluk gebeurde 's nachts op de smalle Smidsdijk. In een flauwe bocht raakte de auto van de weg en daarbij werd de afzetting van een weiland geraakt. De wagen kwam tot stilstand tegen een zwaar ijzeren hekwerk.
Volgens de officier van justitie is sprake geweest van een stuurfout en was de bestuurder onder invloed van alcohol. Het gaat om 1,17 promille, hetgeen volgens het OM ongeveer gelijkstaat aan de inname van acht bier.
Justitie eist een een jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd. Ook mag de verdachte niet auto rijden. Bij de strafeis is rekening gehouden met de impact die dit soort zaken in de maatschappij hebben en met de persoonlijke omstandigheden van verdachte, die ten tijde van het ongeluk nog maar 19 jaar was. Hij is door zijn schuld zijn vriend kwijt en zal de rest van zijn leven daarmee moeten leven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.