Lijfstyleweek moet Nieuwegeiners in beweging krijgen

NIEUWEGEIN - Huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers in Nieuwegein hebben zich verenigd om de inwoners nog fitter te krijgen. Tijdens de Lijfstyleweek worden er bij gezondheidscentrum EMC activiteiten georganiseerd om vooral de ouderen fit en in beweging te krijgen.
Zo was er eerder deze week al een dieetworkshop, een inloopspreekuur valpreventie en een medicijnencheck. Donderdag werd een wandeling door de wijk georganiseerd en de organisatie had een fietsroute uitgestippeld.

VAN DE BANK

Een buurtwandeling is volgens de gemeente een sportieve manier om kennis te maken met meer beweging. De gemeente heeft buurtsportcoaches aangewezen om mensen van de bank te krijgen. Ze willen namelijk vaak wel sporten, maar bij een sportvereniging gaan is net een brug te ver.
De wandeling en worden sinds kort elke week georganiseerd. Er zijn nu drie groepen, ze vertrekken vanuit Fort Jutphaas, Kerkveld en bij het Muntplein. Wie de volgende keer ook wil wandelen, kan zich aanmelden bij de buurtsportcoach of via de website van de organisatie.

Nieuwegein buurtsportcoaches aangesteld om mensen van de bank te krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.