RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boete dreigt voor maker Domtorenvideo

1/2
UTRECHT -

Jelte Keur hangt een boete van 7800 euro boven het hoofd. Met een drone filmde hij de Utrechtse Domtoren en daar had hij een vergunning voor moeten aanvragen.

Met zijn op afstand bestuurbare helikoptertje filmde hij de Domtoren in de mist. De spectaculaire beelden zijn op Youtube al een kwart miljoen keer bekeken en Keur werd overspoeld met lovende reacties. Toch kan hij een fikse boete krijgen, want met drones mag je niet zomaar overal filmen.


ONGELUKKEN

Drone-eigenaar Keur vindt het zonde dat er zulke strenge regels zijn voor het filmen met de van afstand bestuurbare helikopters en vliegtuigjes. Volgens hem gebeuren er met drones amper ongelukken. Keur wacht de gevolgen af.

De verkoper van zijn drone heeft inmiddels laten weten mee te betalen als de boete er komt. De droneproducent, V-Nix Aerial Systems, vindt dat de Utrechter met het Domfilmpje juist prachtig laat zien wat de mogelijkheden zijn.

De gemeente Utrecht zegt het een erg mooi filmpje te vinden. Van de gemeente krijgt hij in elk geval geen boete, want de luchtvaartpolitie is de instantie die handhaaft op overtredingen met drones.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -