Nieuw centrum Woudenberg "kleiner en compacter"

WOUDENBERG - Het centrum van Woudenberg wordt in de komende jaren kleiner en compacter. Het college van B en W hoopt dat de dorpskern daarmee ook aantrekkelijker gaat worden. Het ontwerp is klaar in het najaar van 2015, maar nu al worden er maatregelen genomen.
Voor de herontwikkeling is veel ruimte nodig en daarom worden de Voorstraat en de Dorpsstraat nu al vast heringedeeld. Ook de parkeerplaats aan het Kostverloren snel gaat op de schop. Uiteindelijk moet het aantal parkeerplekken wel gelijk blijven.
"Het dorpscentrum is het hart van Woudenberg", zegt wethouder De Kruif. "Daarom wil de gemeente het centrum groener en levendiger maken en daarmee aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers van de winkels. Ook moet de aanpassing van het centrum zorgen voor de verbetering van de economische positie van onze winkeliers"
De gemeente zal niet komen met een compleet nieuw ontwerp. Er zijn al eerder ontwerpen gemaakt en een deskundige zal de plannen aanpassen aan de huidige eisen. Bewoners en ondernemers worden ook betrokken bij de update van de plannen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.