Vogelshow in Soest afgeblazen

SOEST - De jaarlijkse siervogeltentoonstelling van De Soester Vogelvrienden kan vrijdag niet doorgaan vanwege de nieuwe uitbraak van vogelgriep. Behalve de verzorgers mag niemand bij de vijfhonderd beestjes in Clubhuis Vogelzang komen.
Woensdagavond zijn alle vogels gebracht en donderdag werden ze gekeurd. Daarna werd bekend dat er vogelgriep was ontdekt in Ter Aar, waardoor de show in Soest moet worden afgeblazen. Voorzitter Ronald van der Putten: Dit is voor ons het hoogtepunt van het jaar. Als dat zo kort voor de opening niet door kan gaan, dan is dat heel zuur."

ZEBRAVINKEN

De tentoonstelling zou vanavond om 19.30 uur opengaan en zou tot en met zondag duren. Nu mogen enkel de verzorgers de ruimte betreden waar de grasparkieten, zebravinkjes en vele andere soorten zitten.
Mogelijk wordt het verbod zondagmiddag om 14.00 uur opgeheven. De Vogelvrienden houden een slag om de arm, maar mogelijk maken ze er dan alsnog een gezellige middag van. Via hun website houden ze alle belangstellenden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Omdat RTV Utrecht niet bij de vogels mocht om een tv-reportage te maken, ging Van der Putten zelf met een camera naar binnen.

"De tentoonstelling is voor ons het hoogtepunt van het jaar"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.