Kindertelefoon wordt zelfstandige stichting

© RTV Utrecht
UTRECHT - De Kindertelefoon gaat vanaf volgend jaar zelfstandig verder. De hulplijn voor kinderen valt nog onder Bureau Jeugdzorg, maar gaat volgend jaar verder als zelfstandige stichting. Veel vestigingen gaan dan dicht, maar de locatie in Utrecht blijft.
Al 35 jaar kunnen kinderen met problemen anoniem en gratis bellen met de Kindertelefoon. Of het nu gaat over problemen met hun ouders, op school of in de buurt: vrijwilligers willen altijd luisteren.

ROODGLOEIEND

Simone Oorspronk heeft in de 3 jaar dat ze de Kindertelefoon opneemt al heel wat problemen aangehoord. Vooral een meisje dat zelfmoord wilde plegen, maakte indruk op haar. Oorspronk: "Om met haar de omslag te maken dat ze het leven wel weer zag zitten. Dat is het belangrijkste gesprek dat ik ooit heb gevoerd hier." Per jaar bellen ruim 400.000 kinderen voor hulp, dus de telefoon staat regelmatig roodgloeiend.
De Kindertelefoon gaat vanaf 1 januari zelfstandig verder, zonder Bureau Jeugdzorg. Van de achttien vestigingen in ons land worden er elf gesloten. De kinderen die bellen, merken dat niet.
De Kindertelefoon in Utrecht is één van de vestigingen die openblijft, maar verhuist komende maand wel naar een nieuwe locatie aan het Lucasbolwerk. Om bij het einde van het 'tijdperk Jeugdzorg' stil te staan, blijft de lijn vrijdag vanaf 16.00 uur een etmaal lang open. Oorspronk is erbij, want werken bij de Kindertelefoon vindt ze heel belangrijk.

De Kindertelefoon staat regelmatig roodgloeiend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.