Spitsverbod voor zandauto's in Zevenhuizen

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - De omstreden zandauto's mogen niet meer in de ochtend- en avondspits door het buurtschap Zevenhuizen rijden. Dat is de uitkomst van een overleg tussen bewoners, de Amersfoortse burgemeester Bolsius en burgemeester Van de Groep van Bunschoten.
Bewoners voerden de afgelopen weken actie tegen de zandwagens in hun dorp, omdat die onveilige situaties zouden veroorzaken op de Zevenhuizenweg. Veel scholieren maken 's ochtends en 's middags namelijk gebruik van de smalle weg. Uit protest blokkeerden bewoners een paar keer de route en ook ontstond er een grimmige sfeer tussen bewoners en vrachtwagenchauffeurs.
De uitkomst van het gesprek is dat de zandauto's op werkdagen tussen 9.00u en 15.00u via Zevenhuizen mogen rijden met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Op woensdag rijden de zandauto's alleen tussen 9.00u en 12.00u via deze route. Verkeersregelaars zorgen voor extra toezicht. Buiten de afgesproken tijden om wordt gereden via de de A1.
De nieuwe afspraken worden volgende week opgepakt door de aannemer en het waterschap Vallei en Veluwe. Die zetten de zandauto's in vanwege werkzaamheden bij de Laak, een riviertje tussen Amersfoort en Bunschoten. De verwachting is dat het bestemmingsverkeer vanaf 1 december via de nieuwe route rijdt. Tot die tijd rijdt al het bestemmingsverkeer via de A1.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.