Politie verwijdert activisten Kamp Zeist

SOESTERBERG - Tientallen activisten hebben zaterdagochtend actiegevoerd bij Kamp Zeist in Soesterberg. Ze protesteerden onder andere tegen het 'opsluiten' van vluchtelingengezinnen in het detentiecentrum.
De activisten klommen via ladders op de muren rond Kamp Zeist. Ze zochten contact met de vluchtelingen en lieten de politie weten niet vrijwillig weg te gaan. Een paar uur later zijn ze door een speciale eenheid van de muur gehaald en weggesleept. Er zijn zeven aanhoudingen verricht, meldt een woordvoerder.
De activisten zijn verbonden aan de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU). Ze willen een einde aan de 'opsluiting, uitsluiting en deportatie van vluchtelingen'.
De AAGU verzet zich al jaren tegen het azc in Kamp Zeist. Deze actie maakt onderdeel uit van een nieuwe campagne tegen de Gesloten Gezins Voorziening. "Onder druk van onder meer de internationale gemeenschap heeft de Nederlandse overheid een zogenaamde kindvriendelijke gevangenis voor gezinnen in gebruik genomen. Geprobeerd wordt om dit als een humane stap te verkopen", laten de activisten weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.