Sinterklaas groots onthaald in Vathorst

AMERSFOORT - Sinterklaas is vrijdagavond met tientallen pieten aangekomen in de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst. Net als voorgaande jaren kwam hij over het water van de Laak.
Vanaf de Hindeloopenkade voer de goedheiligman samen met vijftien pietenbootjes langs versierde huizen, onder verlichte bruggen en vergezeld door vele zwaaiende en zingende kinderen. Door de muziekpieten werd de sint aan de sfeervol verlichte Markhaven opgewacht en verwelkomt door wethouder Fleur Imming. Na de dansvoorstelling van de pieten, vertrok Sinterklaas samen met zijn paard Amerigo, zijn pieten en heel veel kinderen en hun ouders in een optocht naar de bibliotheek waar hij in de speciaal ingerichte, nostalgische slaapkamer ging rusten.
Het Sinterklaasfeest in Vathorst wordt steeds groter. Vijf jaar geleden begon het als grapje met Sinterklaas op een vlot. Zoals het nu wordt georganiseerd is het een groot succes. Ruim 125 vrijwilligers hebben de intocht mogelijk gemaakt, zonder sponsoring van de winkeliersvereniging. Dit jaar is de Stichting 'Sint Nicolaas in Vathorst' opgericht en kan iedereen Vriendenpiet worden van deze stichting.
Sinterklaas blijft nog twee weken in Vathorst. Op twee woensdagmiddagen zullen er 'Lijstjespieten' aanwezig zijn op verschillende locaties in Vathorst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.