Utrechtse Schildersbuurt baalt van bouwplannen in de wijk

UTRECHT - Bewoners van de Utrechtse Schildersbuurt hebben zaterdag actie gevoerd tegen bouwplannen in hun wijk. Daar hebben projectontwikkelaars meerdere panden gekocht, die er in de regel vaak een verdieping bovenop bouwen.
Volgens de buurt negeert de gemeente bezwaren van bewoners. Extra woningen betekent volgens hen een grote achteruitgang van de kwaliteit van de woonomgeving. Ook de parkeerdruk neemt bij meer woningen toe, terwijl het aantal parkeerplaatsen volgens Jeroen Windt al schaars is in de wijk.

WOONRUIMTEPROBLEMATIEK

PvdA-raadslid Bülent Isik begrijpt de bezwaren van de buurt. "We hebben een woonruimteproblematiek in de stad, maar dat je in deze wijk een verandering van dien aard wilt realiseren, dat moet je niet willen."
SP-fractievoorzitter Schipper wil dat het beleid wordt aangepast. "Je ziet dat het ergens uit de hand loopt, dan wordt er een stop op gezet en dan gaat het ergens anders verder. Dus we moeten daar eens goed beleid op maken."
Volgens de gemeente Utrecht hebben de bewoners juist wel alle ruimte gehad hun mening te geven. Maar omdat de bouwvergunningen binnen de regels vallen, kan de gemeente de projectontwikkelaars niet tegenhouden.

Utrechtse Schildersbuurt baalt van bouwplannen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.