Veenendalers kerken op parkeerplaats door vogelgriep

VEENENDAAL - In Veenendaal werd vanmorgen noodgedwongen een drive-in kerkdienst gehouden. De gemeente van Mozaiek0318 komt normaal gesproken bijeen in de VeenendaalHal, maar de vogelgriep heeft deze week roet in het eten gegooid.
De hal is eerder deze week gebruikt voor een pluimveetentoonstelling. Op het moment dat de kippen binnen waren werd een vervoersverbod van kracht, waardoor de dieren opgesloten zitten.
De kerk bedacht een creatieve oplossing. De gemeenteleden verzamelden zich in hun auto's op de parkeerplaats voor het complex en zetten hun autoradio aan. Radiozender Groot Nieuws Radio deed live verslag van de aankomst van de kerkgangers en schakelde om 10.00 uur over naar de studio. Daar klonken liederen en stond de voorganger onder meer stil bij het lot van de getroffen boeren en vogels.
Op de parkeerplaats stonden zo'n honderd auto's. Wie niet met de auto maar op de fiets was gekomen mocht instappen bij andere kerkgangers of kreeg een plaatsje in een spelersbus van voetbalclub GVVV. Ook stond er een partytent, waar mensen de dienst konden volgen.

Kerkdienst Veenendaal moet uitwijken door vogelgriep

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.