Eerste verpakkingsvrije winkel mogelijk naar Utrecht

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - De eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland heeft de financiering rond. Bedenker Wim van Dijk maakte maandagmorgen op RTV Utrecht bekend dat hij via een internetinzameling het benodigde bedrag van 75.000 euro bijeen heeft gebracht.
Onder de naam Bag & Buy wil Van Dijk een winkel openen waar klanten hun voedingswaren zelf kunnen tappen, schenken of scheppen. Het idee is dat daardoor enorm op verpakkingsmaterialen kan worden bezuinigd en mensen ook niet meer hoeven te kopen dan ze nodig denken te hebben. Dat scheelt veel afval, aldus Van Dijk.

UTRECHTSE INVESTEERDERS

Dat 'crowdfunding' hem het vereiste startbedrag heeft opgeleverd sterkt Van Dijk in de overtuiging dat consumenten wel wat zien in zijn idee. Hij overweegt de eerste Bag & Buy in Utrecht te vestigen. Uit een peiling in oktober bleek dat daar de meeste investeerders wonen.
Een nieuwe peiling moet deze week nog uitwijzen waar de winkel daadwerkelijk komt. Vervolgens moet er een locatie worden gevonden en ingericht. Van Dijk wil uiterlijk komende zomer de deuren van de Bag & Buy openen.

Bedenker Bag & Buy op Radio M Utrecht
Eerste verpakkingsvrije winkel mogelijk naar Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.