Wijkraad: "Gevaarlijke kruising Terwijde snel aanpakken"

LEIDSCHE RIJN - De Wijkraad Leidsche Rijn vindt dat de gemeente Utrecht zo snel mogelijk aan de slag moet met de kruising tussen de Rijnkennemerlaan en de Musicallaan in de wijk Terwijde. In het voorjaar werd het punt al aangepast, maar de wijkraad vindt het nog steeds onveilig.
Bij de kruising in Terwijde zijn vaker ongelukken gebeurd. In oktober werd er nog een fietsster door een auto geschept en meters meegesleurd. Het is volgens omwonenden een berucht punt. Auto's hebben geen goed zicht op het fietspad, waardoor automobilisten niet stoppen voor de fietsers die voorrang hebben.

GEEN EFFECT

In het voorjaar van 2014 zou de situatie zijn aangepast, maar volgens bestuurslid Roel Meeuwsen van de wijkraad Leidsche Rijn is er nauwelijks iets veranderd. "De drempel voor auto's heeft geen effect, auto's minderen nauwelijks snelheid. De beloofde stopborden en -strepen zijn helemaal niet geplaatst."
Volgens Meeuwsen gaf de gemeente eind oktober toe dat het punt niet goed is opgeleverd. "De wethouder van verkeer heeft toegezegd om de kruising opnieuw aan te pakken. Tot op heden is er niks gebeurd. De wijkraad pleit ervoor om binnen twee weken alsnog in actie te komen."

VERLEGGEN

Ook wil de Wijkraad Leidsche Rijn dat er wordt onderzocht of er nog andere maatregelen kunnen worden genomen. Meeuwsen: "Bijvoorbeeld het weghalen van de bushalte die nu het zicht belemmert. En mogelijk zelfs het verleggen van de weg en het fietspad, zodat er overzichtelijke situatie ontstaat."
Donderdag stelt de Utrechtse VVD vragen over de aanpassing van het kruispunt tijdens de commissievergadering. De partij wil van wethouder Van Hooijdonk weten wat er aan de kruising gedaan gaat worden en wanneer. Volgens de lokale VVD moet het punt overzichtelijker worden, ook als de kruising hiervoor op de schop moet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.