Brand in fabriekspand Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE - De brandweer in Wijk bij Duurstede is maandagmiddag met veel materieel uitgerukt vanwege flinke rookontwikkeling bij een slooppand aan de Singel. Het gaat om een voormalige timmerfabriek van zo'n 700 vierkante meter aan de rand van het oude centrum.
De brand brak uit in een spouwmuur van het gebouw. Brandweerlieden gingen met twee hoogwerkers naar het dak om vanuit daar de brand te bestrijden. Rond 17.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

ASBEST

Volgens de Veiligheidsregio Utrecht zit er asbest in het gebouw, maar is dat niet in aanraking gekomen met de brand. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) meldde eerder dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand. Over slachtoffers en de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Eerder ging het gerucht dat een kacheltje de oorzaak zou zijn, maar de VRU ontkent dat.
Tijdens de bluswerkzaamheden raakte een brandweerman gewond. Hij kreeg bij het uitrollen van een slang de koppeling tegen zijn enkel. Ambulancepersoneel is aanwezig om de man aan zijn verwonding te helpen.

Veiligheidsregio Utrecht over de brand in Wijk bij Duurstede
Beelden van de fabrieksbrand in Wijk bij Duurstede

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.