Utrechtse voetbalclubs nemen veiligheidsmaatregelen na ongeluk

UTRECHT - Drie Utrechtse voetbalclubs nemen per direct veiligheidsmaatregelen op sportpark Zoudenbalch in Utrecht. Dat laten de besturen van de clubs aan RTV Utrecht weten.
Aanleiding is een ongeluk waarbij een jeugdspeler van Kampong twee weken geleden zwaargewond raakte toen een mobiel voetbaldoel omviel en op zijn hoofd terechtkwam.
Binnen de voetbalclubs heerst diepe verslagenheid, schrijven ze in een gezamenlijke verklaring. "Wij leven intens mee met de speler en zijn ouders en wensen hen dan ook heel veel sterkte in deze heftige en zware tijd."

MAATREGELEN

Voetbalverenigingen Odin, Sterrenwijk en OSC Utrecht onderzoeken de toedracht van het incident, maar hebben toch al besloten om nieuwe, lichtgewicht doelen aan te schaffen die niet inklapbaar zijn. Ook vindt er een controle plaats op de overige materialen en worden de veiligheidsprocedures in samenwerking met de KNVB aangescherpt.
"Wij hebben juist veiligheid voor alle bezoekers van het sportpark hoog in het vaandel staan. Hierom vonden er, in samenwerking met gemeente Utrecht, al werkzaamheden plaats om het sportpark veiliger te maken", schrijven de besturen in de verklaring.

KNVB

Volgens de KNVB is het ongeluk een aangelegenheid van de drie sportclubs. Er zijn volgens een woordvoerder wel richtlijnen en regels als het gaat om voetbaldoeltjes. "Die moeten op verschillende plekken verankerd worden. De voetbalbond gaat de regelgeving rondom het gebruik van de doeltjes nogmaals onder de aandacht brengen van de voetbalverenigingen."
Zolang het onderzoek loopt, doen de voetbalverenigingen geen verdere mededelingen over het tragische ongeluk en de situatie van de jongen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.