Langbroek heeft weer een supermarkt

LANGBROEK - Eind deze week kunnen inwoners van het dorpje Langbroek weer boodschappen doen in hun eigen dorp. Een aantal lokale ondernemers heeft de handen ineengeslagen en onder leiding van bakker Wim Aalbertsen een eigen winkel geopend. Anderhalf jaar geleden moest de vorige buurtsuper sluiten omdat het niet rendabel bleek te zijn.
Toch bleek er genoeg vraag in het dorp om opnieuw een winkel te openen. Volgens initiatiefnemer Aalbertsen heeft zijn plan kans van slagen omdat lokale ondernemers de producten leveren. Daarnaast moet een stukje extra service de klanten naar de nieuwe supermarkt lokken.

WENNEN

Het dorpsplatform Langbroek is blij dat er weer een winkel in het dorp is. Maar volgens het platform zal het voor veel bewoners wel even wennen zijn om de boodschappen in eigen dorp te halen. Toch verwacht Marcel Spruitenburg van het dorpsplatform dat de formule van Aalbersten een succes is, vanwege de medewerking van veel lokale ondernemers zoals slagers, kruideniers en bakkers.
Woensdagavond wordt de winkel officieel geopend. Dat gebeurt door mevrouw van Leeuwen uit het dorp. Zij reed jarenlang met haar SRV-wagen door Langbroek om boodschappen te bezorgen. Vanaf donderdag is de nieuwe supermarkt zes dagen per week geopend. De winkel krijgt de naam Versmarkt.

Verslaggever Rik Dogger op bezoek in de nieuwe winkel
Nieuwe supermarkt in Langbroek wordt ingericht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.