Ontslagen chef communicatie provincie vangt weer bot

UTRECHT - Rick Maas, de omstreden ex-topambtenaar van de Provincie Utrecht, heeft in hoger beroep te horen gekregen dat zijn ontslag als chef communicatie bij de provincie terecht is.
Maas kreeg een andere functie omdat hij medewerkers zou hebben geïntimideerd, maar ging tegen die beslissing in beroep. De Centrale Raad van Beroep heeft het bezwaar van de ex-topambtenaar alsnog afgewezen, meldt het Brabants Dagblad dinsdag.
De provincie stelde Maas in 2009 aan, vlak nadat hij in de Brabantse gemeente Veghel voor een bestuurscrisis had gezorgd. De topambtenaar werd vervolgens in Utrecht beschuldigd van intimidatie van zijn medewerkers. De SP en vakbonden legden een zwartboek over hem aan.
De provincie wees een functionaris aan die Maas moest begeleiden, maar na de verkiezingen kreeg Maas een nieuwe functie als Hoofd Bestuurlijk Juridische Zaken. Inmiddels werkt hij niet meer bij de provincie.
In de uitspraak zegt de Centrale Raad van Beroep ook dat de provincie weinig deed met 'verontruste signalen' en klachten tegen Maas. De provincie heeft geen schadevergoeding uitgekeerd aan de medewerkers die door de voormalig topambtenaar zouden zijn bedreigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.