Utrechtse muzikant blijkt oplichter

UTRECHT - Bedrijven en particulieren uit het hele land zijn op zoek naar de Utrechtse muzikant Kriston van Bemmel. Ze hebben de afgelopen maanden in verschillende projecten van Van Bemmel geïnvesteerd, maar kregen er tot op de dag van vandaag nog geen cent voor. De gedupeerden eisen samen tienduizenden euro's van hem.
KWF Kankerbestrijding en Stichting KIKA zeggen nog ieder 5.000 euro te krijgen van de muzikant. Vorige maand was Van Bemmel nog te zien in een reportage van RTV Utrecht. Hij maakte toen 50 uur muziek op de Neude in Utrecht. Deze recordpoging was om geld op te halen voor het KWF en KIKA. De muzikant promootte zijn actie met behulp van posters en andere uitingen van de goede doelen.

ZORGWEKKENDE SITUATIE

Een woordvoerder van het KWF zegt dat ze nog geen cent hebben gezien. "Het is inmiddels een zorgwekkende situatie. De heer Van Bemmel heeft ons anderhalve week geleden nog gebeld en zei toen dat hij het geld over zou maken: 5.000 euro voor ons en 5.000 voor KIKA. Dat heeft hij nog steeds niet gedaan. We doen nog een paar pogingen om het geld van hem te krijgen. Als dat niet lukt, overwegen we aangifte te doen."
RTV Utrecht heeft ook contact gehad met andere bedrijven en particulieren die zeggen opgelicht te zijn. Twee ondernemers uit Driebergen en Breukelen hebben zich ingezet voor de recordpoging van Van Bemmel op de Neude. De één deed de PR van de actie en heeft nog 12.500 euro tegoed; de ander krijgt nog 2.500 euro. Een beveiligingsbedrijf uit Amsterdam moest Van Bemmel 24 uur per dag beveiligen. Kosten: 6.000 euro, maar ook die rekening is nog niet betaald.
Inmiddels zijn gedupeerden samen bezig om hun verhalen te verzamelen en een lijst van schuldeisers aan te leggen. Volgens de initiatiefnemers hebben inmiddels al tientallen mensen zich gemeld. Het bedrag dat zij van Van Bemmel tegoed hebben zou al zijn opgelopen tot meer dan 50.000 euro.
Bij de politie zijn er nog geen aangiftes binnengekomen tegen de Utrechtse muzikant, wel zijn er al meldingen over hem binnengekomen. Kriston van Bemmel zelf is zelf niet bereikbaar. Hij neemt zijn telefoon niet op en is niet aanwezig op zijn kantoor in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.