Drie jaar cel geëist tegen WK-verkrachter uit Utrecht

UTRECHT - Justitie eist drie jaar celstraf tegen de zogenoemde WK-verkrachter uit Utrecht. De man vergreep zich in juni van dit jaar aan een jonge vrouw na de wedstrijd Spanje-Nederland.
Het slachtoffer had voetbal gekeken bij vrienden en stond rond half zes 's ochtends in Kanaleneiland op de tram te wachten, die nog niet reed. De verdachte kwam met de auto langsrijden en bood de vrouw een lift aan.

VOLDOENDE BEWIJZEN

In plaats van naar haar huis te rijden, reed hij naar de oostkant van Utrecht en verkrachtte hij de 24-jarige vrouw. De verdachte verklaarde eerder dat de vrouw vrijwillig seks met hem had, maar volgens het OM zijn er voldoende feiten waaruit blijkt dat het tegen haar zin in was.
"Het slachtoffer heeft gezegd: ik heb in de auto gebeld met een vriend omdat ik ongerust was waar ik heen ging. Dat telefooncontact heeft plaatsgevonden en die vriend heeft ook verklaard over dit gesprek. Dat staat haaks op de bewering dat er sprake is geweest van vrijwillig seksueel contact", aldus het OM.
Verschillende media besteedden afgelopen zomer aandacht aan de verkrachting. Nadat zijn auto was te zien in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht meldde de man zich bij de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.