"Op een na warmste herfst ooit"

PROVINCIE - Na een september en oktober die ook al warmer dan normaal verliepen, zal ook november veel te warm de boeken in gaan. De herfsttemperatuur van 2014 komt uit op 12,6 graden tegen 10,6 graden normaal. Dat maakt deze herfst de op één na warmste sinds de start van de metingen. Dat meldt weerbureau weeronline.nl uit Zeist woensdag. Alleen 2006 kende met gemiddeld 13,6 graden een warmere herfst.
De verwachte middagtemperatuur van de komende dagen is in de berekening meegenomen, aldus een woordvoerder. Op 1 december begint de meteorologische winter.
Dit jaar kan ook nog de boeken ingaan als het warmste sinds het begin van de metingen, tenzij we een heel koude decembermaand krijgen. Daarvoor moet de gemiddelde etmaaltemperatuur in die maand wel uitkomen onder de -1, dat wil zeggen dat het over de hele dag en nacht gemeten niet warmer moet zijn geweest dan -1.
Bij normale waarden de rest van het jaar komt de gemiddelde jaartemperatuur uit op 11,6 graden. Het warmste jaar tot nu toe was 2006, met gemiddeld 11,2 graden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.