AH Amsterdamsestraatweg moet eerder dicht

UTRECHT - De Albert Heijn aan het begin van de Amsterdamsestraatweg mag vanaf eind januari niet langer tot middernacht de deuren openen. De winkel moet dan om 22.00 uur sluiten. De vestiging krijgt wel een vergunning om ook op zon- en feestdagen tot 22.00 uur open te blijven. Dat heeft het college van B en W besloten. De eigenaar van de Albert Heijn is teleurgesteld.
Het stadsbestuur erkent dat de openstelling laat in de avond in een behoefte voorziet, maar schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat het belang van omwonenden voorgaat. "Er is overlast bij de direct omwonenden, die onder andere bestaat uit verkeer- en parkeeroverlast, geluidsoverlast, zwerfvuil en wildplassen."
Volgens B en W hebben de gemeente en de ondernemer na klachten uit de buurt actie ondernomen, maar is de overlast niet voldoende afgenomen, zegt B en W. Daarom moet de Albert Heijn voortaan om 22 uur de deuren sluiten. De ondernemer zegt tegen RTV Utrecht dat de gemeente veel te weinig heeft gedaan om de overlast in te perken.

ANDERE WINKELS

Naast de Albert Heijn hebben nog twee winkels een vergunning aangevraagd die een opstelling tot middernacht in principe mogelijk maakt: een supermarkt aan de Burgemeester Reigerstraat en een buurtwinkel aan de Vleutenseweg. De winkel aan de Burgemeester Reigerstraat wil volgens de gemeente niet tot laat open en de buurtwinkel overweegt het nog.
De VVD snapt dat de winkel aan de kop van de Amsterdamsestraatweg overlast veroorzaakt in de late avond, maar hoopt wel dat andere supers wel tot middernacht open willen blijven. Fractievoorzitter Gilissen zegt dat er nu nauwelijks animo is bij andere winkels.
Volgens Gilissen komt dat omdat winkels die na 22.00 open willen zijn, op zondagen pas om 16 uur de deuren mogen openen. Veel winkeliers willen dan om 12 uur al openen. Hij wil daarom die regel schrappen uit de voorwaarden.

Eigenaar AH Amsterdamsestraatweg is teleurgesteld

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.