Gedupeerden jagen op Utrechtse muzikant

UTRECHT - Ondernemers en particulieren maken jacht op Kriston van Bemmel. De Utrechtse muzikant hield in oktober een liefdadigheidsactie op de Neude voor KWF Kankerbestrijding en Stichting KIKA, maar verzuimde om de opbrengst af te geven en de ondernemers te betalen die voor hem werkten.
De verduistering kwam aan het licht door een reportage bij RTV Utrecht. De gedupeerden van Van Bemmel zouden inmiddels zo'n 55.000 euro van de muzikant tegoed hebben. Van Bemmel zelf is niet bereikbaar en hij is ook niet aanwezig op zijn kantoor in Utrecht.

VERSTROOID MUSICUS

"Hij komt over als een verstrooid musicus", vertelt Raoul Schoenmakers. Hij deed de PR van de recordpoging die Van Bemmel organiseerde op de Neude. Hij heeft een factuur bij de muzikant openstaan van 12.500 euro. "Achteraf heb je zoiets van: dat ik hier met open ogen ingetuind ben."
Schoenmakers: "Vanuit je professie wil je dingen tot een succes maken en ga je daar vol voor. Die combinatie en het feit dat er andere partijen en goede doelen bij betrokken zijn en dat het allemaal in de openheid gaat, maakt dat je meegaat."
Joris Lange legde de goededoelenactie van Van Bemmel vast op video, maar zag daar ook geen cent voor terug. "Je geeft hem het voordeel van de twijfel omdat hij overkomt als een klunzige musicus, die intussen wel een kapitaal project heeft neergezet."

KERK

Van Bemmel blijkt meer op zijn kerfstok te hebben. Hij organiseerde meerdere malen concerten in kerken, maar verzuimde ook daar om gemaakte kosten te betalen. Marco den Toom: "Als je een concert wilt organiseren, dan reserveer je een kerk en na afloop krijg je de rekening, bijvoorbeeld van een pianohandel die een vleugel moet leveren. Of een advertentie in de krant." Die rekeningen werden niet betaald.
De gedupeerde ondernemers laten het er niet bij zitten en blijven Kriston van Bemmel op de hielen zitten. "We gaan nog even door. Totdat dit opgepakt wordt vanuit politie, justitie, Belastingdienst, FIOD", besluit Schoenmakers.

Gedupeerden jagen op Utrechtse muzikant

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.