Forse kritiek op vertrekkend directeur Amfors

AMERSFOORT - De Amersfoortse fractie van de ChristenUnie en de SP willen weten hoeveel geld de directeur van leer-werkbedrijf Amfors ontvangt bij haar vertrek.
Vorige week maakte Amfors bekend dat de reorganisatie er op zit en dat directeur Linde Maas klaar is met haar werk. In twee anonieme brieven die in handen zijn van RTV Utrecht leveren medewerkers van Amfors forse kritiek op het functioneren van de directeur. Maas zou een angstcultuur hebben veroorzaakt en bij haar vertrek een grote zak geld meekrijgen.

REISJE GRIEKENLAND

"Er is op dit moment veel angst onder werknemers", schrijft een van de klagers in een van de brieven. "De directeur heeft net een cursus gevolgd. Leidinggeven met je hart. Ludiek dat deze cursus in Griekenland plaatsvond, alwaar mevrouw een vakantiewoning heeft."
In de andere brief staat: "Linde heeft er een zootje van gemaakt. Dat ze een schop krijgt in de pers heeft ze meer dan verdiend." En: "Linde gaat ons verlaten. Daar zijn 99 procent van alle medewerkers van Amfors niet verdrietig om."
Amfors wordt betaald door onder meer Amersfoort, Leusden en Woudenberg, maar de gemeenten hebben geen inspraak of inzage in de financiën van het bedrijf. ChristenUnie en de SP vinden dat raar.
Amfors wil niet zeggen of en hoeveel geld de directeur bij haar vertrek meekrijgt.

Raadsleden zetten vraagtekens bij gang van zaken Amfors

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.