Tourorganisatie op bezoek in Utrecht

UTRECHT - Zo'n 20 leden van de Tourorganisatie zijn deze week in Utrecht om het parcours van de eerste etappes te verkennen. Ook worden alvast de draaiboeken doorgenomen en is er tijd om de stad beter te leren kennen.
Met nog een half jaar te gaan is er nog genoeg werk aan de winkel in Utrecht. 2500 vrijwilligers moeten straks het verkeer in goede banen leiden en de mensen door de stad loodsen. In het verkeer moeten er ook nog zaken worden aangepast, zo wordt de blokkade op de Croeselaan tijdelijk weggehaald omdat de wielrenners daar de eerste etappe finishen en de dag erop van start gaan.

ONDERNEMERS

Tijdens de Grand Départ krijgen ondernemers het extra druk. Bezoekers moeten eten, drinken en slapen en dat levert een hoop extra werk op. De Tourorgisatie heeft regels afgesproken met Utrecht, bijvoorbeeld over reclame langs de route. Winkeliers krijgen de komende maanden extra informatie over wat wel en wat niet mag tijdens de Tour.
Utrecht wil zich van z'n beste kant laten zien, vooral omdat er doorgaans zo'n 3 miljard mensen naar de openingsetappe kijken. Tijdens de etappe zal onder meer het stationsgebied te zien zijn, maar komen de renners ook langs de Uithof en het stadsdeel Leidsche Rijn.
Tourdirecteur Christian Prudhomme is deze dagen zelf ook aanwezig in Utrecht. Hij sprak onder meer zijn enthousiasme uit over de komst van de grootste fietsenstalling ter wereld op het Stationsplein. Daar zal over een jaar plaats zijn voor 12.500 fietsen.
De Grand Départ is op zaterdag 4 juli. De eerste wielrenner zal dan om 14.00 uur starten.

Tourorganisatie op bezoek in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.