Utrechtse oplichter ook beschuldigd van seksuele intimidatie

UTRECHT - Het net sluit zich rond muzikant Kriston van Bemmel. De Utrechter, veel actief voor goede doelen als KWF Kankerbestrijding, wordt niet alleen beschuldigd van oplichting, maar ook van seksuele intimidatie.
RTV Utrecht bracht deze week naar buiten dat schuldeisers samen nog zeker 50.000 euro van Van Bemmel te goed hebben. Nu blijkt dat de muzikant ook seksueel getinte sollicitatiegesprekken heeft gehouden met vrouwen, terwijl hij helemaal geen baan in de aanbieding had.
De vrouwen reageerden telefonisch op een vacature waarin om een secretaresse werd gevraagd. Van Bemmel vroeg vervolgens onder meer naar de cupmaat van de sollicitantes en wilde met hen afspreken in een hotel. Ook werd een van de vrouwen geld geboden voor een bikinishoot.

VULGAIR

De sollicitantes schrokken van de 'vulgaire' en 'ongepaste' vragen die Van Bemmel stelde. Kina had al gauw in de gaten dat het mis was. "Hij vroeg me of ik alles over had voor een baan en of ik ook bereid was om onder de tafel te gaan, als ik begreep wat hij bedoelde. Later deed hij dat af als een dolletje."
In totaal hebben vier vrouwen zich bij RTV Utrecht gemeld. Zij hebben allemaal na hun sollicitatie niks meer gehoord van de Utrechter. Een andere vrouw die zich heeft gemeld wil liever anoniem blijven, omdat de opmerkingen van Van Bemmel herinneringen bovenhalen uit een moeilijke periode uit haar leven.

KANKERBESTRIJDING

Bedrijven en particulieren uit het hele land maken ondertussen jacht op Van Bemmel. Ze hebben de afgelopen maanden in verschillende projecten van hem geïnvesteerd, maar kregen er tot op de dag van vandaag nog geen cent voor. De gedupeerden eisen samen zo'n 50.000 euro van hem.
KWF Kankerbestrijding en Stichting KiKa zeggen nog ieder 5.000 euro te krijgen van de muzikant. Van Bemmel maakte vorige maand 50 uur muziek op de Neude. De recordpoging was bedoeld om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding en KiKa.
De muzikant is vooralsnog onvindbaar. Hij is niet gezien op zijn kantoor in de Utrechtse wijk Lombok en neemt de telefoon niet op.

Verslaggever Peter Huting over Van Bemmel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.